Om

AnneSophie Sjöblom

yogafia11

För många sedan hade jag ett högpresterande jobb och livet snurrade fortare och fortare. Sömnen var sådär och förmågan att lyssna till vad jag egentligen behövde fanns inte. Då blev jag bland annat rekommenderad att prova yoga. För första gången på väldigt länge fick jag kontakt med kroppen igen. Mina energinivå var väldigt låg men ett frö hade såtts i mig efter min första yogaklass. Envis som jag är fortsatte jag att komma trots att jag nästan inga krafter hade. Jag hittade sakta en helt ny kontakt med min kropp. Lite, lite varje dag gjorde jag det jag orkade. I början var det mest Yoga Nidra, då man ligger ner och blir guidad i en underbar djupavslappning, och lite få yogarörelser. Mina nyfunna upplevelser fascinerade mig och jag började så småningom yoga längre pass och intresset blev så stort att jag började assistera min yogalärare och utbilda mig vidare i yoga, kost/näring och ayurveda.

För ett antal år sedan startade jag YogaKungsholmen och driver och äger numera YogaDevi och Ashtangayoga Stockholm tillsammans med Pernilla Cristvall. Idag håller jag workshops, utbildningar, retreats, resor och yogakurser i första hand i ashtanga- och yinyoga samt även workshops i rawfood och ayurveda.

Utbildningar och erfarenhet

AnneSophie har gått en 3-årig lärarutbildning i Ashtangayoga för Johanna Ljunggren samt en 200-timmars lärarutbildning för Kristina Karitinou-Ireland. Biff Mithoefer är hennes lärare och mentor i yinyoga, som hon studerat över 250 timmar tillsammans med. Hennes nuvarande lärare i Ashtangayoga är Kia Naddermier och i Pranayama Sri O.P. Tiwari och Sudhir Tiwari. AnneSophie är också utbildad i restorativeyoga, vinyasa flow och gravidyoga.

Hon har även gått längre lärarutbildningar för Maty Ezraty och Ron Reid & Marla Meenakshi. Några av hennes lärare och inspiration under årens lopp förutom ovan nämnda har varit eller är: Naomi Grosin, Maria Boox, , Petri Räisänen, Richard Freeman, Sharath Jois, Tim Miller, Tim Feldman, Sarah Powers, Swami Janakananda, Johan Ljungsberg och Dr. Vinay Vora, Vipassanaretreats för bland andra Greg Sharf, Rosemary och Steve Weissman.

AnneSophie är även utbildad Kost- och Näringsrådgivare för Louise Hammarberg samt Ayurvedisk Hälsorådgivare med studier för Johan Ljungsberg och Dr. Vinay Vora.


Vi gillar också bland annat

www.kdham.com
www.biffmithoefer.com
www.mysoreyogaparis.com
www.leyogashop.com
www.mariaboox.com
www.ayurveda-akademin.se