Yinyoga

Yin yoga i Stockholm

Yinyoga – utbildning och kurser i konsten att släppa taget.

YinyogaYin Yoga är en meditativ och stillsam form av yoga där vi sitter eller ligger i olika positioner under en längre tid (3-5 minuter). Musklerna tillåts slappna av med hjälp av gravitationen och kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt stimuleras. När vi kommer in på djupet aktiverar vi bindväven samt ligament och leder. Vi kommer alltså åt fascian.

Enligt kinesisk medicin har vi alla en slags livskraft som kallas qi (även kallat prana) som flödar i våra kroppar. Qi flödar i energikanaler som kallas meridianer (eller nadis på sanskrit). Meridianernas väg går i sin tur genom bindväven och varje meridian är direkt kopplade till sitt yin- och yangorgan. När vi är dom olika i positionerna stimuleras bindväven och på så vis balanseras flödet av qi i kroppen. Stagnationer löses upp och cirkulationen kommer igång. Överskottsqi går till områden där det finns underskott och så vidare.

Till skillnad från andra yoga former är detta en stillsam mindfulnessträning som ger oss en stund att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till andningen och vara närvarande i det som sker just nu. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt.

Yinyogan är en återhämtande och enkel form av yoga. Sammanlagt finns runt 20 olika positioner. Den är en ett bra komplement till mer dynamisk träning där vi aktiverar våra muskler och ständigt är i rörelse – Yangaktivitet. Yinyogan är ett bra sätt att hitta mer balans och en utmaning på ett mer subtilt plan.

Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla.

The art of letting go.

Utbildning i yinyoga

Läs mer om lärarutbildningarna här.

%d bloggare gillar detta: