Retreat på Borntorpet, 11-13 september

yogadevi-borntorpet-pranayama

YOGA OCH PRANAYAMA

Varmt välkommen till en helg på vackra Borntorpet, i hjärtat av Bergslagen. Det här retreatet vänder sig till dig som vill veta mer om ashtangayoga, yinyoga och pranayama.

Yoga betyder förening, att förena vår kropp, själ och sinne. Andningen är länken mellan kroppen och själen samt den fjärde grenen inom Patanjalis åttafaldiga väg. Du kommer att få mer förståelse för hur prana (livsenergi) påverkar oss och hur vi kan förstärka och frigöra vår egen prana genom olika andningstekniker och yogaövningar.

Vi inviger retreatet med ett lugnt yinyoga-pass på fredag kväll och fortsätter sedan under lördag och söndag med att varva ashtangayoga, yinyoga, pranyama och egna reflektioner.

Agenda:
Fredag 11/9
16.00 – 17.30 – samling och presentation av helgen
17.30 – 18.30 – yinyoga
18.30 – 19.45 – middag
19.45 – 21.00 – intro pranayama

Lördagen 12/9
07.00 – 09.00 – pranayama/ashtangayoga
09.00 – 10.30 – frukost
10.30 – 13.00 – ashtangayoga teori-/teknikklass
13.00 – 15.00 – lunch
15.00 – 17.00 – pranayama, yinyoga teori-/teknikklass
18.30 – 19.30 – middag
19.30 – 20.00 – kirtans

Söndagen 13/9
07.00 – 09.00 – pranayama/ashtangayoga
09.00 – 10.00 – frukost
10.00 – 12.00 – yinyoga teori-/teknikklass
12.00 – 13.00 – sammanställning av helgen och avslutning
13.00 – lunch och hemgång

Ashtangayoga
Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ut hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier, där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Yinyoga
I yinyogan har vi fokus på lugna medvetna rörelser där vi stannar länge i varje position och samtidigt praktiserar mindfulness. Vi gör enkla yogaställningar liggandes eller sittandes som låter dina muskler slappna av på djupet. En oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

Pranayama
Ordet pranayama betyder andningstekniker eller andningskontroll och ursprunget kommer från prana som betyder livsenergi, yama som betyder disciplin eller kontroll samt ayama som betyder utvidgning eller förlängning. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Mindful writing
Tanken är inte att dela med sig av texterna, utan mer en övning i att skriva sina egna reflektioner, det som är och känns för stunden, utan att prestera, värdera eller att det ska leda till något.

Om Borntorpet
Mitt i skogen vid en liten sjö ligger kursgården Borntorpet som drivs av Johan Svanborg och hans flickvän Melissa Nunez Brown. Deras intention är ett yogasamhälle med lärare från hela världen, från olika traditioner i enkelhet, stillhet och en vitaliserande natur. Maten som serveras är vegetarisk och omsorgsfullt lagad med ekologiska ingredienser av dem själva och deras fantastiska volontärer.

Om Pernilla och AnneSophie
Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom driver tillsammans yogastudion YogaDevi på Kungsholmen i Stockholm där de också håller sin yogalärarutbildning (Ashtangayoga och yinyoga med ayurveda som grund).

Pernilla är yogalärare i ashtanga-, yin- och gravidyoga, ayurvedisk hälsorådgivare, coach, föreläsare, yogamassör, ansvarig för tidningen Yoga för digs resor och events samt undervisar på Axelsons yogalärarutbildning.

AnneSophie undervisar i ashtanga- och yinyoga sedan flera år tillbaka och utbildar även yinyogalärare. AnneSophie är ayurvedisk hälsorådgivare och utbildad kost- och näringsrådgivare och håller idag föredrag och workshop inom rawfood och ayurveda.

Läs mer här.

Anmälan, tid och plats
Lärare: Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom
Datum: 11-13 sept
Tid: Från fredagen den 11 sept kl 17.00 till söndagen den 13 sept kl 13.00.
Pris: 2 850kr (inkl yoga, mat och boende)
Plats: Borntorpet, Skinnskatteberg, 2 timmar från Stockholm
Frågor och anmälan skickas till: shambalagatherings@gmail.com

%d bloggare gillar detta: