Följ med oss till Toscana, Italien, 6-13 juni 2014

yogaitoscanaYoga och Vedic Art i vackra Toscana

Upptäck din inre källa

En magisk vecka med en fin kombination av Yoga och Vedic Art som öppnar upp, ger insikt, tillåter, förenar och ger ett tillstånd av ödmjukhet.

Fördjupa din yogapraktik med Ashtangayoga varje morgon. Måla enligt de vediska principerna (Vedic Art) på dagarna. Välkomna lugnet med Pranayama och Yinyoga på kvällarna.

Yoga och Vedic Art har sina rötter från de över 5000 år gamla Vedaskrifterna från Indien och som påstås innehålla den högsta sanningen. Veda står för kunskap – ren kunskap. Yogan öppnar ödmjukt upp våra sinnen och leder oss till ett lugn. Vedic Art tillåter oss att gå djupare in i vår källa av frihet och av vetskapen att inget är rätt eller fel, bara olika. Texter och övningar i Vedic Art väcker upp och vi blir medveten om att vi har all potential vi behöver inom oss.

yinyogaresatoscana

yogaretreattoscana

Vi bor och kursar på mitt i den undersköna Toscanska landsbygden på den vackra gården Antico Borgo di Tignano med anor från 1600-talet. Gården har en fantastisk vidsträckt utsikt och ägs av mycket trevliga Gabriella. Vi njuter av 3-rätters vegetarisk middag varje kväll tillagad av traktens och gårdens egna råvaror med kärleksfull hand.

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för alla – både nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet av yoga och/eller Vedic Art måleri. Vad gäller yogan väljer du själv vilka pass du vill vara med på.

Dagarna ser ungefär ut så här: (med reservation för eventuella ändringar)
• Ashtangayoga
• Frukost
• Vedic Art (måleri)
• Vegetarisk lunch
• Vedic Art (måleri)
• Sol, bad, promenad, cykeltur, egen tid
• 3-rätters genuint lagad italiensk vegetarisk middag
• Yinyoga och pranayama (andningsövningar)

Pris 10.500:-

I priset ingår: helpension, 7 nätter, del i dubbelrum i lägenhet. Till varje lägenhet hör eget kök och uteplats. Frukost, lunch och 3-rätters middag. Yoga morgon och kväll samt Vedic Art kurs.

Flyg finns med Ryan Air och Norwegian till Pisa.

Anmälan: Du anmäler dig till Renée Breig på renee@breig.se. Anmälan är bindande och betald anmälningsavgift på 3.500:- ger dig en garanterad plats på kursen. Avgiften betalas till PG 1935809-2, ange namn och “YOGAVEDICARTTOSCANA”. Resterande summa betalas senast 15/4 2015 till BG: 5880-0178. Begränsat antal deltagare. Minst 10 deltagare för att kursen ska bli av.

Flyg: Flyg bokas enklast och billigast med www.norwegian eller www.ryanair. Dom erbjuder båda direktflyg som landar/åker lördag till Pisa. Vi ordnar med transfer till och från flygplatsen.

Välkommen att följa med på en härlig försommarresa för kropp & själ. ♥

Renée och AnneSophie

reneefia

Här kan du läsa några kommentarer förra årets resa:

“Det goda livet! Så kan veckan i Toscana i maj 2014 sammanfattas. Fia och Renée gav mig en inspirerande och energigivande vecka fylld av gemenskap, skratt, yoga i gryningen, vedic art i solen, fantastisk vegetarisk mat och poolhäng, allt detta inramat av toskansk landsbygd med böljande kullar och cypresser. Ett minne för livet, och något som jag ser fram emot att göra igen!”

”Det första jag tänkte på var ju den fantastiska miljön; att kliva upp på morgonen och njuta av den friska luften tillsammans med doften av ginst och ljuden från de “exotiska” fåglarna och skramlet från den gamla traktorn ute på fälten. Antico Borgo är en både magisk och poetisk plats som fyller en av att bara se. Att sen få uppleva den och göra saker tillsammans med likasinnade är liksom fulländat.”

”Yogan på mattan går hand-i-hand med principerna i VedicArt och det tyckte jag blev mer påtagligt här. Jag fick liksom tid att känna efter. ..och så med maten därtill.”

”Ashtangayoga på morgonen i en vacker sal med utsikt över de Toscanska bergen. En perfekt start för dagen som  ger massor av energi och en mjuk och stark kropp. Vedicart under Toscanas sol, hör själv, kan det bli bättre? Att ha dalgångarna framför sig och bergen som fond, känna doften, höra ljuden, se de små detaljerna runt omkring. Det gav enormt mycket inspiration och energi. Bara det att ha en hel vecka till sitt förfogande utan att behöva tänka på vad man ska handla och laga för mat eller packa väskan för nästa arbetsdag. Jag vet inte om jag tänkte alls den här veckan – jag bara var. Yinyoga på eftermiddagen – efter allt skapande, men före middagen – passade alldeles utmärkt. Det blev som om man fick stretcha ut både kropp och själ.”

”Jag har så många fina minnen från vårens vecka i Toscana. Det var ljuvligt att totalt få checka ut en vecka, yoga, måla, titta på vyerna, äta god mat och umgås med fina människor. Och inte minst skratta. Jag var helnöjd!”

10384118_725097250900681_5672140521848262698_n

%d bloggare gillar detta: