Lärarutbildning i yinyoga

Yinyogautbildning

Utbildning till lärare i yinyoga ☯

Den här utbildningen passar dig som redan idag undervisar i yoga och vill komplettera med en fördjupning inom yinyoga. Du får lära dig yinyogans grunder såsom historia, bindväv, meridianer, anatomi. Utbildningen är uppdelad i en grundutbildning och en fördjupningsdel. Redan efter grundutbildningen kan du börja undervisa i yinyoga, vilket du även kommer att få i uppgift att göra innan du deltar i fördjupningen. Det är begränsat antal platser till utbildningen då jag håller grupperna små vilket skapar en öppen och personlig atmosfär.

YYTT 1 Grund ☯ Baskunskaper för att kunna lära ut yinyoga

Upplägget i grundutbildningen ger en bra bas inom yinyogan. Kursen innehåller historia, bindväv, anatomi, meridianer, qi, yin&yang samt en genomgång av alla grundläggande positioner med och utan props. Du får också lära dig hur du kan göra lätta justeringar i de olika positionerna. Du får kunskap i hur du skapar olika sekvenser på yinyogapassen och olika sätt att kultivera en yinatmosfär under själva passet som till exempel mindfulness. Du får tillfälle att utifrån den kunskap och erfarenhet som just du bär på utforska lärarrollen. I kursen ingår ett kompendium och hemuppgifter att göra innan fördjupningskursen.

YYTT 2 Fördjupning ☯ Fem elementen, meridianer, kinesisk medicin, akupressurpunkter, meditation, pranayama

Fördjupningen innehåller temaupplägg av olika pass utifrån meridiansystemet. Den innehåller kunskap kring de fem elementen, som är kopplade till våra inre organ, och hur de påverkar oss som individer. Kopplingen mellan meridianer och chakran ingår också i kursen. Du får lära dig att använda akupressurpunkter som används inom traditionell kinesisk medicin (TCM). Kursen innehåller några olika pranayamatekniker som är lugnande för nervsystemet och som ökar eller balanserar yin i kroppen och sinnet. Vi kommer att praktisera 5 pass utifrån meridiansystemet under helgen.

När du gått grund- och fördjupningsutbildningen får du ett certifikat för Yinyogalärarutbildningen, sammanlagt 40 timmar.

YYTT 1 •  20-22 mars • GRUND 20 timmar
Tid: 20-22 mars. Vi börjar kl. 9.00 på fredagen och slutar kl. 16.30 på söndagen.
Plats: Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Pris: 3.550:-

YYTT 2 • 24-26 april • FÖRDJUPNING 20 timmar
Tid: 24-26 april. Vi börjar kl. 9.00 på fredagen och slutar kl. 16.30 på söndagen.
Plats: Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Pris: 3.550:-

Boka

Våra kurser och klasser bokas och betalas direkt via vårt nya bokningssystem.
Yogamattor finns att låna.
Dörrarna öppnas 15 minuter innan klassens start.
Det är bra att boka sig i tid för att garanterat få plats.

För dig som inte bor i Stockholm finns boende som ligger väldigt nära här:

http://www.fridhemsplan.se
http://connecthotels.se/city
http://www.3crown.se
http://www.stockholmhostel.se
http://www.lodge32.se

Yinyoga ☯ The Art of Letting Go

Några ord från yogalärare som gått utbildningen:

”Stort tack för en helt fantastisk grundkurs i yinyoga , det har varit så kul att få nya ideer & tips till höstens grupper.”

”Du är så proffsig och känns så kunnig. Du lär ut på ett lugnt och pedagogiskt sätt. Varvar praktik och teori på ett bra sätt så att jag aldrig känner mig trött eller tappar fokus.”

”Är väldigt nöjd och glad att jag gick den här utbildningen. Och att den var just för dig, det kändes helt rätt. Gruppens dynamik var också väldigt trevlig. Skönt med en liten grupp. Det fick mig att inse att även jag gillar att ha det så, att hinna med alla och att nå alla.”

”Tack för en fantastisk utbildning. I loved it. Tip-top.”

Känner mig inspirerad o uppfylld! Tusen tack!”

”Det var en härlig helg med så mycket kunskap! Jag gick hem efter varje tillfälle med en massa energi! En mycket inspirerande helg!”

”Kursinnehållet var intressant från början till slut och du, Fia, genomförde kursen på ett avslappnat och inkluderande sätt. Jag upplevde att du skapade en miljö där jag trots alla mina ” issues” kände mig trygg.”

”Jättebra kursupplägg”

”Kompendiumet så vi fick är så proffsigt, fina bilder och lagom med text. Allt känns genomtänkt.”

”Tack för en mycket inspirerande helg och för härliga Mindfulnessmeditationer.”

”Fia, helt imponerad av djupet och bredden. Kommer att bli en fantastisk resa in i Yin. Jag böjer mig ödmjukt och inte så lite imponerad.”

Är så glad att jag gick utbildningen och ser fram emot höstens fördjupning.”

”Det var bra med en liten grupp, kändes ”exklusivt” att bli så sedd som vi alla blev under en så kort tid och dessutom att det gick så snabbt att lära känna alla andra deltagare. Ditt kompendium var så fint och tydligt.”

”Undervisningen var tydlig klar, du är en bra pedagog och öppen för frågor och åsikter. Väldigt tillåtande och inget känns skrivet i sten, vilket öppnar för just det en yogalärare (i mitt tycke) skall sträva efter, förmedla ett verktyg. Och i detta sammanhang ”yogalärarverktyget”. Vi skall inte bli som du även om du är vår högt uppskattade lärare, vi skall förmedla yogan med vår alldeles egna personlighet. Och det tycker jag att du klargjorde bra med din undervisning.”

”Tusen tack till dig bästa Fia för en proffsig, lärorik och ödmjuk helgkurs. Känner mig tacksam o glad att jag gick kursen. Tar med mig så mycket bra från dig och kursen . Och vilket härligt gäng det blev – fina energier.”

”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”

Här kan du läsa Peter Holmströms erfarenhet av yinyogalärarutbildning, www.yogicorner.se
%d bloggare gillar detta: