Lärarutbildning i yinyoga ☯

Yinyogautbildning

Utbildning till lärare i yinyoga

Den här utbildningen passar dig som redan idag undervisar i yoga och vill komplettera med en fördjupning inom yinyoga. Du får lära dig yinyogans grunder såsom historia, bindväv, meridianer, anatomi. Utbildningen är uppdelad i en grundutbildning och en fördjupningsdel. Redan efter grundutbildningen kan du börja undervisa i yinyoga. Det är begränsat antal platser till utbildningen då jag håller grupperna små vilket skapar en öppen och personlig atmosfär.

När du gått grund- och fördjupningsutbildningen får du ett certifikat för Yinyogalärarutbildningen, sammanlagt 40 timmar.

Gå både YYTT1 och 2 samtidigt och få 300 kr rabatt

Pris: 6.800 kr för både YYTT1 och YYTT2.

Lärare: AnneSophie Sjöblom
AnneSophie har studerat över 250 timmar yinyoga med bland annat Biff Mithoefer, som även är hennes  lärare och mentor i yinyoga.


 

YYTT 1 Grund 11-13 januari 2016
Baskunskaper för att lära ut yinyoga

Upplägget i grundutbildningen ger en bra bas inom yinyogan. Kursen innehåller historia, bindväv, anatomi, meridianer, qi, yin&yang samt en genomgång av alla grundläggande positioner med och utan props. Du får kunskap i hur du skapar olika sekvenser på yinyogapassen och olika sätt att kultivera en yinatmosfär under själva passet som till exempel mindfulness. Du får tillfälle att utifrån den kunskap och erfarenhet som just du bär på utforska lärarrollen. I kursen ingår ett kompendium och hemuppgifter.

Tid: 11-13 januari. Vi börjar kl. 8.30 på måndagen och slutar kl. 12.00 på onsdagen. YYTT2, fördjupningen, börjar direkt på onsdagen 13.30 och slutar på fredagen kl. 16.30.
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Pris: 3.550 kr
Boka på:  info@yogakungsholmen.se eller boka och betala direkt här

Yinyoga lärarutbildning Göteborg – Grund
Tid:
14-15 maj  I  Plats: CRShanti i Göteborg  I  Pris: 3.550 kr  I  Läs mer här under event och boka/betala under BOKA HÄR-knappen


 

YYTT 2 Fördjupning 13-15 januari 2016
Fem elementen, meridianer, kinesisk medicin, akupressurpunkter, pranayama

Fördjupningen innehåller temaupplägg av olika pass utifrån meridiansystemet. Den innehåller kunskap kring de fem elementen, som är kopplade till våra inre organ, och hur de påverkar oss som individer. Kopplingen mellan meridianer och chakran ingår också i kursen. Du får lära dig att använda akupressurpunkter som används inom traditionell kinesisk medicin (TCM). Kursen innehåller några olika pranayamatekniker som är lugnande för nervsystemet och som ökar eller balanserar yin i kroppen och sinnet. Vi kommer att praktisera 5 pass utifrån meridiansystemet under helgen.

Tid: 13-15 januari. Vi börjar kl. 13.30 på onsdagen och slutar kl. 16.30 på fredagen.
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Pris: 3.550 kr
Boka på:  info@yogakungsholmen.se eller boka och betala direkt här


 

YYTT 3 – Påbyggnad, 4-5 mars 2016
Med yogans och ayurvedans energisystem som grund.
Vi utgår från yogans energisystem med chakran, nadis och koshas.

Den här utbildningen passar dig som minst gått grundutbildningen eller har liknande kunskaper om yinyogans anatomi och de mest grundläggande positionerna.

I utbildningen ingår ett  kompendium med bland annat ayurvedans 3 doshor, energisystemet och förslag och workshop kring passupplägg. Mer information kommer inom kort. Mejla för intresse till info@yinyoga.se.

Lärare är AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall. De driver tillsammans yogastudion YogaDevi på Kungsholmen. Båda är yogalärare och har lång erfarenhet av undervisning och utbildningar.

Tid: 4-5 mars 2016. Heldagar fredag och lördag
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Pris: 2.900 kr
Boka på:  info@yogakungsholmen.se eller boka och betala direkt här


För dig som inte bor i Stockholm finns boende som ligger väldigt nära här:

http://www.fridhemsplan.se
http://connecthotels.se/city
http://www.3crown.se
http://www.stockholmhostel.se
http://www.lodge32.se


Några ord från yogalärare som gått utbildningen:

“Jag har gått Yinyogautbildningen både grund och fortsättning och den var helt fantastiskt bra, det märks att Fia brinner för det hon gör, hon delar sin kunskap med glädje och inspiration. Hon delar så mycket bra och viktiga saker om kroppen och om vad man ska tänka på, som gav mig som Yogalärare en trygghet i att leda klasser på ett säkert sätt. Jag jobbar som Massageterapeut och kan en hel del om kroppen men fick så mycket mer bra kunskap med mig av denna utbildning” /Inger

”Stort tack för en helt fantastisk grundkurs i yinyoga , det har varit så kul att få nya ideer & tips till mina grupper.”

”Du är så proffsig och känns så kunnig. Du lär ut på ett lugnt och pedagogiskt sätt. Varvar praktik och teori på ett bra sätt så att jag aldrig känner mig trött eller tappar fokus.”

”Är väldigt nöjd och glad att jag gick den här utbildningen. Och att den var just för dig, det kändes helt rätt. Gruppens dynamik var också väldigt trevlig. Skönt med en liten grupp. Det fick mig att inse att även jag gillar att ha det så, att hinna med alla och att nå alla.”

Känner mig inspirerad o uppfylld! Tusen tack!”

”Det var en härlig helg med så mycket kunskap! Jag gick hem efter varje tillfälle med en massa energi! En mycket inspirerande helg!”

”Kursinnehållet var intressant från början till slut och du, Fia, genomförde kursen på ett avslappnat och inkluderande sätt. Jag upplevde att du skapade en miljö där jag trots alla mina ” issues” kände mig trygg.”

”Jättebra kursupplägg”

”Kompendiumet så vi fick är så proffsigt, fina bilder och lagom med text. Allt känns genomtänkt.”

Är så glad att jag gick utbildningen och ser fram emot höstens fördjupning.”

”Det var bra med en liten grupp, kändes ”exklusivt” att bli så sedd som vi alla blev under en så kort tid och dessutom att det gick så snabbt att lära känna alla andra deltagare. Ditt kompendium var så fint och tydligt.”

”Undervisningen var tydlig klar, du är en bra pedagog och öppen för frågor och åsikter. Väldigt tillåtande och inget känns skrivet i sten, vilket öppnar för just det en yogalärare (i mitt tycke) skall sträva efter, förmedla ett verktyg. Och i detta sammanhang ”yogalärarverktyget”. Vi skall inte bli som du även om du är vår högt uppskattade lärare, vi skall förmedla yogan med vår alldeles egna personlighet. Och det tycker jag att du klargjorde bra med din undervisning.”

”Tusen tack till dig bästa Fia för en proffsig, lärorik och ödmjuk helgkurs. Känner mig tacksam o glad att jag gick kursen. Tar med mig så mycket bra från dig och kursen . Och vilket härligt gäng det blev – fina energier.”

”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”

 

%d bloggare gillar detta: