Lärarutbildning i yinyoga ☯

Yinyogautbildning

Utbildning till lärare i yinyoga

Den här utbildningen passar dig som redan idag undervisar i yoga och vill komplettera med en fördjupning inom yinyoga eller för dig som vill fördjupa dig för din egen skull. Du får lära dig yinyogans grunder såsom historia, bindväv, meridianer, anatomi. Utbildningen är uppdelad i en grundutbildning och en fördjupningsdel. Redan efter grundutbildningen kan du börja undervisa i yinyoga. Det är begränsat antal platser till utbildningen då vi håller grupperna små vilket skapar en öppen och personlig atmosfär.

GRUNDUTBILDNINGAR
Göteborg – Yinyoga grund • 13-16 aug 2020 • BOKA & BETALA
StockholmYinyoga grund • 20–23 aug 2020 • BOKA & BETALA

När du gått grundutbildningen får du ett certifikat för Grundutbildningen i Yinyoga, sammanlagt 40 timmar.

Lärare: AnneSophie Sjöblom & Pernilla Cristvall
AnneSophie har studerat över 250 timmar yinyoga med bland annat Biff Mithoefer, som även är hennes  lärare och mentor i yinyoga.


YINYOGA lärarutbildning – 200 tim
med ayurvedisk inriktning

En utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för yinyoga och ayurveda och utvecklas personligt och/eller önskar guida andra inom yinyoga.

NYHET! 11 livesända utbildningstillfällen vardagskvällar samt 3 utbildningshelger då vi ses i Stockholm eller Göteborg. Start augusti 2020.

UTBILDNINGSDATUM:
Yinyoga grund •
13-16/8 2020 HELDAGAR :: GÖTEBORG
Yinyoga grund • 20–23/8 2020 HELDAGAR :: STOCKHOLM
Ayurveda • 9/9 samt 23/9 2020 KL 17-20 :: LIVESÄND VIA ZOOM
Anatomi • 21/10 samt 4/11 2020 KL 17-20 :: LIVESÄND VIA ZOOM
Chakra • 25/11 samt 9/12 2020 KL 17-20 :: LIVESÄND VIA ZOOM
Reflektion/återkoppling • 20/1 2021 KL 17-20 :: LIVESÄND VIA ZOOM
Pranayama & Meditation • 6-7/2 2021 HELDAGAR :: GÖTEBORG
Pranayama & Meditation • 13-14/2 2021 HELDAGAR :: STOCKHOLM
Yogafilosofi • 3/3 samt 17/3 2021 KL 17-20 :: LIVESÄND VIA ZOOM
Kinesisk medicin • 7/4 samt 21/4 2021 KL 17-20 :: LIVESÄND VIA ZOOM
Yoga som Yrke • 22–23/5 2021 HELDAGAR :: STOCKHOLM
Yoga som Yrke • 29-30/5 2021 HELDAGAR :: GÖTEBORG

Plats Stockholm:
YogaDevi, Fridhemsplan, Pontonjärgatan 36

Plats Göteborg:
Göteborgs Kundaliniyogacenter, Nordostpassagen 19


 

Pris

 • 22.500 kr inklusive moms varav 2.500 kr, betalas in i samband med anmälan. Resterande summa kan du välja att betala innan kursstart eller dela upp i två delbetalningar, en på hösten och en på våren.

 • Tillkommer en kostnad för ayurvedisk hälsorådgivning ca 600-900 kr som du själv bokar enligt instruktioner från oss i början av utbildningen.


 

Anmälan

 • Vid bekräftelse på din anmälan betalar du anmälningsavgiften på 2.500 kr i vårt bokningssystem. Då har du säkrat din plats.

 • Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Betala anmälningsavgift Göteborg 2.500 kr
Betala anmälningsavgift Stockholm 2.500 kr


 

Kursplan och utbildningens upplägg

 • Utbildningen på 200 tim, uppdelat i 8 temasteg.

 • Vi ses tre gånger (i början, mitten samt i slutet) under utbildningstiden som sträcker sig över tio månader. Välj om du vill delta i Stockholm eller Göteborg.

 • 11 livesända utbildningstillfällen där vi ses via Zoom 3 timmar en onsdagskväll för workshop, föreläsning inom respektive tema.

 • Ca 25 förinspelade temaklasser i yinyoga som du själv deltar i under de tio månaderna.

 • Tillgång till förinspelade föreläsningar med gästlärare som är experter inom sina områden.

 • Hemuppgifter och självstudier tillkommer.

 • Du bokar själv en ayurvedisk hälsokonsultation för att få egen erfarenhet av vad det innebär att följa ayurvediska råd.

 • Efter avslutad utbildning får du ett certifikat för 200 timmar. Du kan även välja att gå fristående temasteg.


Kurssteg och datum, 200 timmar

8 temasteg: sammanlagt 200 timmar inklusive självstudier

Grundutbildning Steg 1
Baskunskaper i yinyoga

Ayurveda & yinyoga
Kunskaper om de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor och vayus

Anatomi & yinyoga
Fascia, skelettvariationer, nervsystemet, vagusnerven, psoas med mera

Chakran & yinyoga
Fokus på chakrasystemet och nadis

Yogafilosofi & yinyoga
Patanjali yoga sutra, bhagavadgita, kleshas, koshas, purusha och praktriti

Pranayama och yinyoga
Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation

Pranayama och Kinesisk medicin
Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation

Yoga som yrke och yinyoga
Hitta sin egen väg att undervisa


AnneSophie-pernilla-1-1

YogaDevis Yinyogautbildning med AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall

AnneSophie och Pernilla äger och driver YogaDevi och startade tillsammans alla YogaDevis utbildningar. De har lång erfarenhet av yinyoga och undervisar på alla steg på Yinyogautbildningen förutom Yinyoga Grund i Göteborg där Inga-Lill Erlandsson undervisar samt steget Yinyoga och Kinesisk Medicin där Rebecca Carlowitz undervisar.

YogaDevi startar hösten 2020 sin 12:e 200-timmars Lärarutbildning i Yinyoga.

AnneSophie Sjöblom har under de senaste tio åren bland annat studerat för och assisterat sin yinyogalärare Biff Mithoefer och startade sin första yinyogautbildning redan 2014.

Pernilla Cristvall har utbildat på Axelssons Yinyogalärarutbildning samt Axelssons Yogalärarutbildning och har tidigare varit redaktör för tidningen Yoga för Dig.

 


 

För dig som inte bor i Stockholm finns boende som ligger väldigt nära här:

http://www.fridhemsplan.se
http://connecthotels.se/city
http://www.3crown.se
http://www.stockholmhostel.se
http://www.lodge32.se


 

Några ord från yogalärare som gått utbildningen:

“Jag har gått Yinyogautbildningen både grund och fortsättning och den var helt fantastiskt bra, det märks att Fia brinner för det hon gör, hon delar sin kunskap med glädje och inspiration. Hon delar så mycket bra och viktiga saker om kroppen och om vad man ska tänka på, som gav mig som Yogalärare en trygghet i att leda klasser på ett säkert sätt. Jag jobbar som Massageterapeut och kan en hel del om kroppen men fick så mycket mer bra kunskap med mig av denna utbildning” /Inger

”Stort tack för en helt fantastisk grundkurs i yinyoga , det har varit så kul att få nya ideer & tips till mina grupper.”

”Du är så proffsig och känns så kunnig. Du lär ut på ett lugnt och pedagogiskt sätt. Varvar praktik och teori på ett bra sätt så att jag aldrig känner mig trött eller tappar fokus.”

”Är väldigt nöjd och glad att jag gick den här utbildningen. Och att den var just för dig, det kändes helt rätt. Gruppens dynamik var också väldigt trevlig. Skönt med en liten grupp. Det fick mig att inse att även jag gillar att ha det så, att hinna med alla och att nå alla.”

Känner mig inspirerad o uppfylld! Tusen tack!”

”Det var en härlig helg med så mycket kunskap! Jag gick hem efter varje tillfälle med en massa energi! En mycket inspirerande helg!”

”Kursinnehållet var intressant från början till slut och du, Fia, genomförde kursen på ett avslappnat och inkluderande sätt. Jag upplevde att du skapade en miljö där jag trots alla mina ” issues” kände mig trygg.”

”Jättebra kursupplägg”

”Kompendiumet så vi fick är så proffsigt, fina bilder och lagom med text. Allt känns genomtänkt.”

Är så glad att jag gick utbildningen och ser fram emot höstens fördjupning.”

”Det var bra med en liten grupp, kändes ”exklusivt” att bli så sedd som vi alla blev under en så kort tid och dessutom att det gick så snabbt att lära känna alla andra deltagare. Ditt kompendium var så fint och tydligt.”

”Undervisningen var tydlig klar, du är en bra pedagog och öppen för frågor och åsikter. Väldigt tillåtande och inget känns skrivet i sten, vilket öppnar för just det en yogalärare (i mitt tycke) skall sträva efter, förmedla ett verktyg. Och i detta sammanhang ”yogalärarverktyget”. Vi skall inte bli som du även om du är vår högt uppskattade lärare, vi skall förmedla yogan med vår alldeles egna personlighet. Och det tycker jag att du klargjorde bra med din undervisning.”

”Tusen tack till dig bästa Fia för en proffsig, lärorik och ödmjuk helgkurs. Känner mig tacksam o glad att jag gick kursen. Tar med mig så mycket bra från dig och kursen . Och vilket härligt gäng det blev – fina energier.”

”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”

 

%d bloggare gillar detta: