Prova Yinyoga och/eller gå en introduktionskurs i Ashtangayoga

Prova YinyogaProva Yinyoga
Lördag 11/1 eller söndag 12/1 kl 15-16

Begränsat antal platser, 50 kr/klass Anmälan: info@yogakungsholmen.se

En stund att vila och ge både kroppen och sinnet återhämtning. Avstressande, stillsam & skön

Yinyogan är en meditativ och stillsam form av yoga där vi sitter eller ligger i olika positioner under en längre tid (3-5 minuter). Musklerna tillåts slappna av med hjälp av gravitationen och kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt stimuleras. När vi kommer in på djupet aktiverar vi bindväven samt ligament och leder. Vi kommer alltså åt fascian. Enligt kinesisk medicin har vi alla en slags livskraft som kallas qi (även kallat prana) som flödar i våra kroppar. Qi flödar i energikanaler som kallas meridianer (eller nadis på sanskrit). Meridianernas väg går i sin tur genom bindväven och varje meridian är direkt kopplade till sitt yin- och yangorgan. När vi är dom olika i positionerna stimuleras bindväven och på så vis balanseras flödet av qi i kroppen. Stagnationer löses upp och cirkulationen kommer igång. Överskottsqi går till områden där det finns underskott och så vidare. Till skillnad från andra yoga former är detta en stillsam mindfulnessträning som ger oss en stund att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till andningen och vara närvarande i det som sker just nu. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt. Yinyogan är en återhämtande och enkel form av yoga. Sammanlagt finns runt 20 olika positioner. Den är en ett bra komplement till mer dynamisk träning där vi aktivererar våra muskler och ständigt är i rörelse – Yangaktivitet. Yinyogan är ett bra sätt att hitta mer balans och en utmaning på ett mer subtilt plan.

Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla.

Introduktionskurs Ashtangayoga

Nybörjarhelg 18-19/1
Lördag och söndag kl 14-16
Pris: 600 kr
Anmälan: info@yogakungsholmen.se

Den bästa starten för att få grunderna inför vårens veckokurser.

Vi bryter isär varje position och tittar på tekniken bakom för att få en djupare förståelse för yogapositionerna. Fokus ligger även på att grundligt gå igenom andningen och att hitta ett flöde mellan andningen och rörelsen. På dessa två kursdagar går vi igenom dom flesta stående, några sittande samt en enklare avslutningssekvens. Kursen passar dig som är nybörjare i Ashtangayogan eller aldrig yogat tidigare. Den passar även bra för mer erfarna elever då vi går igenom mycket teknik.

%d bloggare gillar detta: